halı saha yapan firmalar zemin kaplama granül basketbol sahası yapan firmalar açık kapalı halı saha yapan firmalar 50

FIFA standartlarında halı saha maliyeti

Halı saha nasıl yapılır? FIFA standartlarında halı saha maliyeti…

Halı sahanın, yapım süresinin uzunluğu, hizmet kalitesinin seviyesini belirler. FIFA standartlarına sahip olması önemli bir etkendir.

Aynı zamanda kaliteli işçilikle birlikte, yüksek standartlara sahip malzeme kullanımı, uzun ömürlü ve çevreci olması da kullanımı rahat hale getirir. Genel olarak halı saha maliyeti de buna göre belirlenir.

FIFA tarafından belirlenen standartlara göre kurulan halı sahalar için mutlak suretle ürün garantisi almak şarttır.

Peki, halı saha kurulumu nasıl gerçekleşir. Şimdi haberimizde bunun ayrıntılarına göz atalım:

FIFA standartlarına uyumluluk testleri nasıl yapılır?

Halı sahanın FIFA standartlarında olması, ölçüleriyle ilgili bilgi verse de çeşitli saha testleri de bulunmaktadır.

Günümüzde çok daha rahat bir şekilde futbol oynanmasını mümkün kılan sentetik çim futbol sahalarında FIFA standardını yakalamak artık çok zor değildir.

Doğal çim kullanımının çok yüksek maliyetlere sahip olması, yapım ve bakım süreçlerinin çok daha zahmetli olması da sentetik çim futbol sahaların öne çıkarmaktadır.

 

Son yıllarda popüler hale gelen FIFA standartlarında halı sahaya sahip olmak artık daha mümkün. Sistem tarafından tanımlı hale getirilmesi için ise, saha yüzeyinde çeşitli testler uygulanır.

Bunların başında top zıplama ve top yuvarlama gelir. 2 metre yükseklikten bırakılan topun en az 3 kez zıplatılmasıyla testler yapılır. Sahanın 6 farklı alanı için geçerli olan bu testlerin sonucunda, topun 65-100 cm arasında yükselmesi, FIFA 1 Star standartlarında olduğunu ortaya koyar. 65-85 cm arasında bir zıplama ise FIFA 2 Star sonucunu çıkarır. Halı saha yapımı ile ilgili de belirli standartlardır. Sahanın yine 6 değişik noktasından gerçekleştirilen top yuvarlama testinde, 45 derecelik bir açıdan ve 1 metre yükseklikten top bırakılır. 4 ile 10 metre arasında topun gitmesiyle FIFA 1 Star, 4 ile 8 metrelik bir ilerleme gerçekleşmesi durumunda, FIFA 2 Star uygunluğu ortaya çıkar.

Futbolcuların bilek burkulması gibi sakatlanmaları yaşamaması için zeminin göstereceği direnç seviyesi ölçülür. 25-50 N ölçüm sonuçlarında FIFA 1 Star, 30-45 N ölçümlerinde FIFA 2 Star uygunluğu çıkarılır. Buna ek olarak bir kez daha zeminden kaynaklı sakatlıkların meydana gelmemesi için şok absorbe ölçümleri uygulanır. Zeminin futbol için ne derece uygun olduğu da yapılacak bu testler ortaya çıkarken, FIFA standartlarında olup olmadığı da netlik kazanır. FIFA 1 Star için %55-70 şok emilim durumu yeterli olurken, %60-70 arasında ise, FIFA 2 Star standardı ifade eder. Halı saha maliyeti de bu önemli detayların kullanımına göre değişkenlik gösterebilir.

Halı saha kurulumu hangi adımlardan oluşur?

Her ne kadar ikisi de toplamda 4 ana aşamadan oluşsa da, açık ve kapalı halı saha yapımı aşamalarında çeşitli farklılıklar vardır. Kısaca ifade etmek gerekirse, öncelikli olarak bölgede şantiye çalışmaları gerçekleşir. Çift yüzeye sahip olan ahşap kalıplar üzerine iki alt ve iki üst olacak şekilde demir donatı yerleştirmesi tamamlanır. Beton atılma işleminden önce 12 mm. kalınlığında ankraj saçları hatıl üzerine bırakılır.

Sac plakalar ile ilgili herhangi bir problem yaşanmaması için, betona sabitleme işlemlerinde özel cıvatalar kullanılır. Ardından beton dökülerek hatıl tamamlanırken, kazı çalışmalarına da başlanılabilir.

1. Adım: Kazı mıcır işlemleri

Hatıl beton üzerine gerçekleştirilecek işlemler dışında, hatıl kazısı için makine kullanımı gerekir. Çıkarılan topraklar başka bir alana taşınır. Hatıl beton üzerinden belirli bir yükseklik belirlenir. Makine yardımıyla mıcırların serilmesi yapılır. Ardından Silindir ile mıcırların sıkılaşması ve yerleşmesi tamamlanır.

Burada önemli olan noktalardan biri de uygun tonaj silindir aracın kullanılmasıdır. Çok fazla mıcır olması ise, işe yaraması düşünülürken, tam tersi zarar verebilir. 3 ve 2 nolu mıcır tabakaların serilmesi sonrasında da her biri 10 cm olacak yükseklikler bırakılarak bir kez daha mıcır eklemesi yapılır. Sentetik halı saha çimi işlemi öncesinde, belirli bir süre boyunca silindirle mıcırın sıkılaştırılması önemlidir. Böylelikle çok daha doygun bir zemin elde edilmesi mümkündür.

2. Adım: Çit ile çevirme işlemleri

Altyapı işlemlerinin ardından makine yardımıyla zemin yerleştirilmesinin ardından tel örgü yerleşimlerine başlanır. Halı saha yapımında çoğunlukla 7 metrelik borular kullanılırken, saha etrafındaki tel örgüler en az 3 metre yüksekliğinde olmalıdır. 3,5 metre kalınlığında olan galvaniz destekli PVC helezon olan tel örgülerin, oldukça dayanıklı olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır. Tel örgülerin yerleşimlerinde dikkat edilmesi gereken ilk husus, 50X50 mm göz aralıklarının bulunmasıdır. Tel örgü saha çevresinde kaplanır ve daha sonra gerdirme işlemleri yapılır. Uzun bölümlerde 4 çelik halatla gerdirme tamamlanır. Kale arkalarında ise 5 halata kadar kullanım söz konusudur. Sonrasında ise halatların sabitlenmesi amacıyla klemensler kullanılır.

 

 

3. Adım: Çelik konstrüksiyon inşatı

Halı saha yapımı içinde geçerli olan çelik konstrüksiyon durumlarında eklemeler taşıyıcı makaslar içerisinde olur. Borular diyagonal şekilde montelenirken, yatak bir şekilde üç sıra halinde işlemler sürdürülür.

Alt, orta ve üst bölüm olmak üzere kaynakla tespit edilirken yerleştirme yapılır. Gövde makasları ile verilecek radus için saha ölçütleri baz alınır. Oldukça titiz çalışmaların gerektiği bu işlelerde, 76 mm borular gövde makasla 32 mm borular çapraz ve diyagonal tarzda kaynak sabitlemesi tamamlanır.

Boruların kaynak sabitlemesinin sonrasında saha girişi için gerekli olan kapı hazırlanır. Saha ölçütlerine uygun kalelerde bu şekilde borularla ortaya çıkarılırken, kale ağları da yapılarak borulara takılır. Konstrüksiyon ürünler arzu edilen renklerle boyanabilir. Genelde kaleler beyaz renkte olurken, kapı ya da diğer ürünlerin çok farklı renklerle de boyanabilir.

4. Adım: Aydınlatma işlemleri

Zeminin hazırlanması ve çelik yapılarının sabitlenmesinin ardından halı saha yapımından gerekli olan bir başka önemli nokta aydınlatmadır. Çok farklı tarzlarda aydınlatma kullanılabileceği gibi, çok daha ilgi çekici bir saha görünümü elde edilmesi de mümkündür. Gövde makaslarının belirli bir yüksekliğine monte edilen aydınlatmalar için genellikle 400W Metal projektör kullanımı söz konusudur. Bununla birlikte LED projektörler de tercih edilebilir. Kablolama ve topraklamalar uzman ekipler tarafından yerine getirilirken, ardından aydınlatma panosu bağlantıları da bir gün içinde tamamlanabilir.

Malzemelerin tamamı üst kaliteye sahip olup, TSE standartlarına uygun kullanılması da önemlidir. Dünya çapında referanslara sahip olan https://www.ensarlar.com/ aracılığıyla profesyonel ekiplerin gerçekleştirdiği LED ekranlı aydınlatma sistemleri tercih edilebilir.

5. Adım: Enerji bağlantı süreçleri

Kapalı halı saha yapımında, enerji hattının doğru alınması ve bağlantılarının sorunsuz gerçekleşmesi de önemlidir. Yapılacak en ufak bir hata, büyük problemleri de beraberinde getirebilir. Telafisi imkânsız hasarların ortaya çıkmaması için işlemler profesyonel ekipler tarafından yeraltından yapılır.

6. Adım: Branda kaplama işlemleri

Kapalı halı sahalar için gerekli olan branda kaplama işlemi de önemlidir. Sıcak ya da soğuk havalara karşı dirençli olan PVC özel malzeme kullanımı da dayanıklılığı ve üstün kaliteyi beraberinde getirmektedir. Rüzgârlı ya da yağışlı havalarda çok rahat kullanıma sahip kaliteli branda seçimi önemlidir.

7. Adım: Suni çim serme işlemleri

Kapalı halı saha yapımında dikkatli bir şekilde yapılan suni çim montajlarında 55 mm fibrile modeller tercih edilmelidir. Bununla birlikte monofilament model tercihinin sayısı da azımsanmayacak kadar çoktur. Hatıl beton içinde bulunan mıcırlar arasında doldurulduktan sonra mastarlama işlemi yapılır. Bununla birlikte 60 mm, 50 mm ya da 400 mm sentetik çim halı modellerin bulunduğu da bilinmektedir. Halı saha çimi, doğal çime göre ise çok daha düşük maliyetli olarak da ifade edilebilir.

2020 yılı ortalama halı saha maliyetleri ne kadar?

Halı saha kurma giderleri birçok değişkene göre belirlenirken, kullanılan cihazların ve malzemelerin uyumluluğu da önemlidir. Kapalı halı saha, açık halı sahaya göre, daha yüksek maliyetlerde olurken, halı saha çimi seçimleri de maliyetleri arttırabilir. Bununla birlikte aydınlatma sistemlerinde LED cihazların kullanımı da yine maliyeti arttıracaktır.

Halı saha yapımının püf noktaları

Halı saha yapımının her aşamasında son derece dikkatli çalışmalar yapılması şarttır. Açık halı saha maliyeti de kullanılan malzeme kalitesinde göre değişkenlik gösterebilir. Halı sahaların yapımında zemin yüzeyleri maliyet belirlemede önemlidir. Ayrıca montajların sağlam bir şekilde yapılmış olması da çok daha uzun yıllar kullanımını beraberinde getirebilir. Açık halı sahalarının kapalı halı sahalara göre yıpranması daha daha kolaydır. Bu nedenle, güneş ve yağmura karşı korumalı olması da önemlidir.

Halı saha maliyeti elbette önemlidir. Ancak kaliteli ve FIFA standartlarına uygun inşa edilen bir halı saha, tercih edilebilirliği açısından diğerlerine göre her zaman bir adım öndedir.

Kapalı halı sahalar, açık halı sahalar ve tüm spor tesisleri kurulumu hakkında ayrıntılı bilgi almak için https://www.ensarlar.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz

halı saha yapan firmalar zemin kaplama granül basketbol sahası yapan firmalar açık kapalı halı saha yapan firmalar 93

Halı saha Resimleri

Halı saha resimleri, Açık Halı Saha Örnekleri projeleri görüntüleri, Kapalı Halı Saha Örnekleri projeleri görüntüleri, Basketbol sahası  resimleri Örnekleri projeleri görüntüleri, Nizami saha resim Örnekleri projeleri görüntüleri, Çok amaçlı saha resim Örnekleri projeleri görüntüleri, halı saha örnek resimler, halı saha resimleri, halı saha proje örnekleri, açık kapalı halı saha projeleri, dwg, pdf, halı saha resim, örnek halı saha resimleri,

Halı Saha Resimleri:

Açık Kapalı Halı saha örnek resimler:

Halı saha projeleri

 

Şişme Balon Halı Saha Yapımı

Şişme Balon Halı Saha Yapımı:

Ülkemizde yeni yeni bu sistem kullanılmakta olup tereddütleriniz olabilir bu konu hakkında mutlaka halı saha yapan firmalar iletişim sayfasından bizlere ulaşınız.
Şişme balon halı saha yapan firmalar arasında ilklerden olan firmamız sizlere sürekli yenilenen balon sistemi sahalarımız ile açık halı sahalarınızı büyük masraflar yapmadan istediğiniz zaman şişirip istediğiniz zaman indirebileceğiniz kışın ve soğuk zamanlarda kullanabileceğiniz, isterseniz sıcak hava üfleterek içeriye ısıtma sistemi ile  yaz havasında futbol yada spor keyfi yaptırabileceğiniz şişme balon PVC kaplı branda sistemi ile sizlere yapmaya hazırız.
Şişme Halı saha kapatmalarımızın Montajı ve demontajı oldukça kolaydır.  İlk kurulumdan sonra, Matkap kullanabilen bir kişi çadırın montajını 1 günde, sökülmesini ise 3-5 saat gibi kısa bir sürede yapabilmektedir.

Brandalı Şişme  bolon halı saha

Şişme çadırlarda Metal  konstrüksiyon veya betonarme direkler gerekmediği için sütunsuz, geniş bir kullanım alanına sahip olursunuz. Sütun, direk gibi yapılar olmayınca spor yaparken çarpıp sakatlanma gibi risklerinizde bulunmamaktadır.
Kullanılan PVC membran ışık geçirgen özellikte olduğundan, ciddi elektrik tasarrufu sağlamaktadır. PVC de bulunan alev yürümez özellik sayesinde içiniz rahat bir şekilde uzun yıllar kullanabilirsiniz
Şişme alan kapatma sistemleri şiddetli fırtına, kar, yağmur ve güneşten etkilenmez.
Şişme halı saha Kapatma Sistemleri herhangi bir yerden izin gerektirmez, dolayısıyla vergi de ödemezsiniz.
Şişme Çadır Üretim tesislerimizde sezonunuzu uzatmak için her işletmeye özel bir tasarım ve proje üreterek, anahtar teslim çözüm üretmekteyiz.
Halı saha kapatma, Şişme kapatma, şişme çadir,branda çadır, , balon kort, balon kapatma, balon, kort kapatma, kort kapama, balon saha imalatı, balon kort üretimi, balon kort basketbol maliyeti, balon kort basketbol montajı.

Şişme brandalı halı saha kapatma sistemleri yaptığımız bazı iller.

şişme balon halı saha kapatma (1)

şişme balon halı saha kapatma (1)

şişme balon halı saha kapatma (1)

şişme balon halı saha kapatma (1)

Çankırı şişme balon halı saha,
Çorum şişme balon halı saha,
Denizli şişme balon halı saha,
Diyarbakır şişme balon halı saha,
Edirne şişme balon halı saha,
Elazığ şişme balon halı saha,
Erzincan şişme balon halı saha,
Erzurum şişme balon halı saha,
Eskişehir şişme balon halı saha,
Gaziantep şişme balon halı saha,
Giresun şişme balon halı saha,
Gümüşhane şişme balon halı saha,
Hakkari şişme balon halı saha,
Hatay şişme balon halı saha,
Isparta şişme balon halı saha,
İçel (Mersin) şişme balon halı saha,
İstanbul şişme balon halı saha,

Tokat şişme balon halı saha,

İzmir şişme balon halı saha,
Kars şişme balon halı saha,
Kastamonu şişme balon halı saha,
Kayseri şişme balon halı saha,
Kırklareli şişme balon halı saha,
Kırşehir şişme balon halı saha,
Kocaeli şişme balon halı saha,
Konya şişme balon halı saha,
Kütahya şişme balon halı saha,
Malatya şişme balon halı saha,
Manisa şişme balon halı saha,
K.maraş şişme balon halı saha,
Mardin şişme balon halı saha,
Muğla şişme balon halı saha,
Muş şişme balon halı saha,
Nevşehir şişme balon halı saha,
Niğde şişme balon halı saha,
Ordu şişme balon halı saha,
Rize şişme balon halı saha,
Sakarya şişme balon halı saha,
Samsun şişme balon halı saha,
Siirt şişme balon halı saha,
Sinop şişme balon halı saha,
Sivas şişme balon halı saha,
Tekirdağ şişme balon halı saha,

şişme balon halı saha kapatma (1)

şişme balon halı saha kapatma (1)

Adana şişme balon halı saha,
Adıyaman şişme balon halı saha,
Afyon şişme balon halı saha,
Ağrı şişme balon halı saha,
Amasya şişme balon halı saha,
Ankara şişme balon halı saha,
Antalya şişme balon halı saha,
Artvin şişme balon halı saha,
Aydın şişme balon halı saha,
Balıkesir şişme balon halı saha,
Bilecik şişme balon halı saha,
Bingöl şişme balon halı saha,
Bitlis şişme balon halı saha,
Bolu şişme balon halı saha,
Burdur şişme balon halı saha,
Bursa şişme balon halı saha,
Çanakkale şişme balon halı saha,Trabzon şişme balon halı saha,
Tunceli şişme balon halı saha,
Şanlıurfa şişme balon halı saha,
Uşak şişme balon halı saha,
Van şişme balon halı saha,
Yozgat şişme balon halı saha,
Zonguldak şişme balon halı saha,
Aksaray şişme balon halı saha,
Bayburt şişme balon halı saha,
Karaman şişme balon halı saha,
Kırıkkale şişme balon halı saha,
Batman şişme balon halı saha,
Şırnak şişme balon halı saha,
Bartın şişme balon halı saha,
Ardahan şişme balon halı saha,
Iğdır şişme balon halı saha,
Yalova şişme balon halı saha,
Karabük şişme balon halı saha,
Kilis şişme balon halı saha,
Osmaniye şişme balon halı saha,
Düzce şişme balon halı saha,